„О!Здравей“ за 50-ти път! Целебната сила на билките на Еньовден, терапията на д-р Бах, лек за разширени вени и тибетска рецепта за щастие


Според народните поверия Еньовден е твърдо на 24 юни. Тогава църквата чества и рождението на Йоан Кръстител. Други източници твърдят, че Еньовден е на 25 юни. Когато и да е, важното е, че билките, набрани рано сутринта на празника, имат силна лечебна мощ.Ако билките, набрани на Гергьовден, имат лечебна сила за добитъка, то билките, брани на Еньовден, са отлични за кората. За това е добре да си запазите едно венче от билки, а ако се разболеете, да си сварите чай от тях.

Как посрещат Еньовден последователите на Петър Димков, разказва в студиото Светослава Божичкова – председател на националния комитет „Петър Димков“.

„Това е много голям празник и ние го празнуваме с идеите на нашия голям патрон, будител и лечител. Много е важно и събуждането на духовната сила на човека и контакта с природата“, обясни Божичкова. По думите й, този празник има и планетарен характер.Божичкова разказа и как точно се играе еньовденското хоро в кръг, който концентрира енергията, каква е силата на медената питка и мълчаната вода.
Лучия Джованини пък има свой, много различен път. Тя е преподавател по нестинарство и духовен наставник. Джованини ще сподели своя опит на 27 юни в София. Тя е световно признат експерт по консултативна психология и нерволингвистично програмиране. Автор е на над 10 книги, а съветите й са помогнали на много хора по света да превъзмогнат себе си.
  

Източник: bitelevision.com

Последвайте ни