Промяната – топ модел на Италия, днес - световно признат лойф коуч идва в България

На 27-ми юни София ще е домакин на първия в България практическия семинар на Лучия Джованини ИЗЦЯЛО НОВ ЖИВОТ. ЗАПАЗИ СВОЕТО МЯСТО СЕГА >>>

Известен като трансформиращо изживяване и уникална възможност за участниците да си изяснят истинските цели в живота и как да се придържат към тях.

Практиките ще ни покажат как да запалим положителните промени в живота си, как да овладеем силата на насочването на вниманието, как да превъзмогнем страховете си и да изпитваме дълбоко чувство на радост и задоволство. Лучия Джованини ще използва уникална и силна комбинация на три интегрирани инструмента: Колелото на живота, Стената на виденията и Ритуала за пречупване на стрелата.

Ако в живота ми има постоянно, това е пътуването.“ 

Така описва своя път Лучия Джованини. Родена през 1964 г. тя започва да пътува още като съвсем малка – голяма част от детството си прекарва в Танзания, в Замбия (по времето, когато страната приема много бежанци от расовите размирици в ЮАР) и в Нигерия (една от страните с най-различни етнически групи). Всичко това оказва огромно влияние върху живота ѝ. Още тогава Африка я омагьосва с цветовете на залезите, миризмата на червената земя, очите на племенните деца пълни с чудо, които я провокират да пожелае да проучи мистериите и потенциала на Човешка душа.

Мисля, че гледката на умъртвените от жажда и от бракониери животни, децата, умиращи от глад и жените, които умират в мръсотия при раждането ме накараха да искам да направя нещо, за да облекча страданията на всяко ниво - човешки и животински, физически и психологически. Тази мотивация ме води през целия ми живот и пътуването скоро се превърна в метафора на собственото ми вътрешно пътешествие. Необходимостта от отговори на моите екзистенциални въпроси ме накара да изучавам психология, ориенталски философии и антропология.“ 


Настоящата ѝ работа е резултат от много голяма промяна, която настъпва в живота ѝ преди няколко години.

През 80-те години започва да работи като модел случайно, първоначално само с цел да плаща образованието си. Като всяко временно нещо и това се оказва постоянно. Тази професия отново я изпраща на път. Посещава Австралия, Корея, Непал и Индия, Мексико, Гватемала, Венецуела, Филипините, Тайланд, Бразилия, Коста Рика, Боливия и Перу. Прекарва известно време в няколко от тези страни и има възможност да задълбочи знанията си по антропология. Има честта (и късметът) да срещне някои необикновени учители, които споделят с нея своите древни знания. През това време посещава курсове по психология. 




Желанието да се науча все повече и повече беше толкова силно, че ме накара да направя пълна промяна. Чувствах, че искам да дам своя принос, като споделя с другите това, което бях научил през годините. Така взех най-трудното решение в живота си: да се откажа от всичко, което бях създала, включително сигурността, която имах, за да предам уроците, които бях получила. По това време бях основава и управлявах три различни компании: модна агенция, училище за моден дизайн и студио, което организираше модни ревюта.“ 



През 1999 г. Лучия Джованини основава BlessYou! - сдружение, специализирано в развитието на личностно и социално съзнание. Тя провежда курсове, семинари и конференции за групи и международни компании. Нейната мисия е да помага на хората да живеят по-добре, да имат вяра в собствените си таланти и способността и куража да ги развиват. Бившият модел на Италия, днес е член на Американската асоциация по психология, обучава в нестинарство, преподава духовен и трансформационен коучинг. Специалист е в работа с дъха и техники на медитация. Автор е на бестселърите „Толкова различен живот“ и „Освободи живота си“ издадени на български от ИК „Колибри“ 2015г., както и на книгите „Заслужавам най-доброто“ и "Силата на женската мисъл", които са преведени на 8 езика.




Лучия Джованини е в България по покана на  къща за събития Ellinor's House, София. Билети се предлагат през онлайн платформата sabitie.bg, както и на място в Ellinor`sHouse.


Последвайте ни